Španski internet portal, na engleskom jeziku, The Local preneo je deo intervjua Antonija Banderasa za  CNN, u kome poznati glumac govori o ekonomskim problemima u svetu.



Španski glumac Antonio Banderas iznenadio je gledaoce CNN-a kada je kritikovao američkog predsednika Baraka Obamu i predložio da Evropa i Sjedinjene Države trebaju primeniti istu ekonomsku politiku kao i venecuelanski predsednik Hugo Čavez.

Tokom njegovog razgovora sa španskom novinarkom Anom Pastor, Banderasu je upućeno više pitanja o aktuelnoj finansijskoj krizi i mogućim rešenjima.

Zvezda, rođena u Malagi, uperila je prst krivice u "tržišta, lobije, velike korporacije" i napomenuo kako one nisu bile pozvane na odgovornost kada su države i vlade imale problem. 

"Mi nismo vođeno od ljudi za koje smo glasali." - rekao je Pasorovoj.

"Kako ćete to zaustaviti?" - pita ga novinarka.

"Presećićete onako kako je Čavez to uradio u njegovo vreme, uzećete sve te velike korporacije i nacionalizovaćete ih." - odgovorio je Banderas, usred zaglušujuće tišine.

"Ne postoji drugi izlaz." - dodao je.

Holivudski glumac takođe je kritikovao predsednika Sjedinjenih Država Obamu zbog neostvarenih obećanja tokom svoja dva mandata, kao i zbog odstupanja pred pritiskom velikih poslova i finansijskih tržišta.


Preuzeto sa: The Local

| Podstičemo korišćenje materijala osim u komercijalne svrhe ||| KB 2014 PobunaProba