Šarena laža

Napisao Dule Marinković
Objavljeno 10. decembra 2012. godine


Završeni su izbori u Rumuniji. Prema trenutnim rezultatima, dostupnim javnosti, pobedu na izborima odnela je vladajuća Socijal - liberlana unija; u čijem sastavu se nalaze Socijaldemokratska partija, partija levog centra i članica Socijalističke internacionale, Nacionalna liberalna partija, partija desnog centra i članica Liberalne internacionale, Konzervativna partija, takođe partija desnog centra i Nacionalna unija za progres Rumunije. I sad, svi mediji pričaju o pobedi koalicije levog centra. Ovo je vrhunski dokaz da među partijama centra nema suštinske razlike.

SLU - Socijal-liberalna unija

Dovoljan je nedostatak adekvatne opozicije i ovakva šarada od koalicije dobija reizbor.

Viktor Ponta, lider pobedničke kombinacije rumunskih partija centra, je neposredno po objavi prvih rezultata izbora na Twitter-u objavio sledeće:


"Nova vlada Rumunije će i  nadalje biti verana i odana članica NATO-a i EU."
"Konačno smo u mogućnosti  da pokrenemo dugoročne projekte; novih radnih mesta, fiskalne stabilnosti, solidarnosti i socijalne pravde."
"Zahvaljujem se Rumunima na njihovim glasovima podrške! Nastaviću da ispunjavam obećanja!" 
-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- 

Zamislite parlamentarne izbore u Srbiji na kojima bi u koaliciji nastupile vladajuće partije: Socijalistička partija Srbije sa svojim satelitima, Srpska napredna stranka sa svojim satelitima i G17 plus sa svojim satelitima. Uz nedostatak adekvatne opozicije, vanparlamentarne razume se, ova kombinacija nije neostvariva. Vreme će pokazati.

O sličnim pojavama u našem društvu - koje se ne razlikuju od pojava u društvima zemalja u okruženju, a i šire - sam pisao u postu Crvenokravataši i plavokravataši; sagledavajući onda izbore koji su se sprovodili u Grčkoj. Sve je to deo iste globalne priče.

Nema komentara:

| Podstičemo korišćenje materijala osim u komercijalne svrhe ||| KB 2014 PobunaProba